Hieronder staan antwoorden op veel voorkomende vragen. Wij streven ernaar om u de best mogelijke antwoorden te bieden. Staat uw vraag of antwoord er niet bij? Bel dan naar onze praktijk.

Nee, iedereen kan zonder verwijzing terecht bij de fysiotherapeut, dit heet Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF). U hebt dus geen verwijsbriefje nodig van de huisarts. Dat heeft voordelen. U komt namelijk direct bij de juiste behandelaar terecht en kunt meteen aan uw herstel gaan werken. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te kunnen stellen. De fysiotherapeut maakt vervolgens een analyse of de klachten vanuit het bewegingsapparaat komen en dus te behandelen zijn door een fysiotherapeut. Als dit zo is kan het uitgebreide onderzoek en de behandeling direct volgen. Bij twijfel verwijst de fysiotherapeut u eerst terug naar uw huisarts. De fysiotherapeut is verplicht om een korte samenvatting van de klachten/diagnose naar de huisarts te sturen. Dit heeft als doel samenwerking te bespoedigen.

Ja, de kosten die door ons gedeclareerd worden zijn met of zonder verwijzing gelijk. Bij een eerste afspraak zonder verwijzing (DTF) wordt er echter een aanvullend tarief in rekening gebracht voor de eerste screening en rapportage naar de huisarts. Dit is eenmalig en komt ongeveer op €10,- (dit bedrag verschilt per zorgverzekeraar).

Dit is erg afhankelijk van uw zorgverzekering. De meeste fysiotherapeutische behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Als u dus een aanvullende verzekering heeft, kunt u in de polisvoorwaarden/het vergoedingenoverzicht terugvinden hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. U kunt voor meer informatie hier ook de zorgkiezer raadplegen.

Ja, zie hiervoor het kopje samenwerking elders op onze website. Onze visie is dat samenwerken betekent dat de patiënt hierdoor beter geholpen wordt. Korte lijnen, direct overleg en/of doorsturen naar o.a. huisartsen, specialisten, sportartsen, podotherapeuten e.a.

Nee, wij verkopen zelf geen braces, bandages of hulpmiddelen maar kunnen u wel adviseren bij de aanschaf hiervan.

Ja, mits u minimaal 24 uur van tevoren uw behandeling verzet of afzegt. Gebeurt dit binnen 24 uur voor de behandeling, dan wordt de behandeling in rekening gebracht. Uiteraard kan het voorkomen dat u, buiten uw schuld om, een afspraak moet verzetten die binnen de ’24 uurs regeling’ valt. Neem contact op met uw behandelend fysiotherapeut zodat we samen kunnen kijken naar een gepaste oplossing.