Zwangerfit

Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen en te zorgen dat je fit blijft. Zwangerfit is een actieve zwangerschapscursus in groepsverband. De cursus biedt naast sporten voor behoud of opbouw van conditie, een vrijblijvende theoretische verdieping aan. Hierin wordt aandacht geschonken aan o.a. de bekkenbodem en bevalling.

VOOR WIE IS ZWANGERFIT BEDOELD

Zwangerfit is voor iedere zwangere vrouw die graag haar conditie wil behouden en meer wil weten over de processen rondom
de zwangerschap. Ook is Zwangerfit voor iedere vrouw die net bevallen is (minimaal 6 weken geleden) en graag weer haar conditie
wil opbouwen (tot maximaal 9 maanden na de bevalling).

INTAKE ZWANGERFIT


De intake bestaat uit het invullen van een vragenlijst die u krijgt toegestuurd of meekrijgt uit de praktijk. Aan de hand van deze vragenlijst zal de Zwangerfit therapeut rekening houden met ieders doelen en wordt een verantwoorde manier van sporten gewaarborgd.

Daarnaast biedt Fysiomotion een extra bekkenbodem-intake aan bij de Zwangerfit therapeut of bekkenfysiotherapeut (i.o.). Tijdens deze intake bekijkt de therapeut hoe de functie van de bekkenbodem is en leert een goede aanspanning en ontspanning. De bekkenbodem-intake is voor iedereen vrijblijvend.

VOORDELEN ZWANGERFIT

- Werken aan je conditie of je conditie op peil houden
- Begeleiding door een geregistreerd (Msc.) (bekken)fysiotherapeut met specialisatie Zwangerfit
- Training in kleine groepen < 10 personen
- Trainen op eigen niveau
- Mogelijkheid voor theorielessen (bruikbare info en tips)
- Mogelijkheid voor extra informatie door een geregistreerd Msc. kinderfysiotherapeut over het ontstaan en voorkomen van een voorkeurshouding
- en afplatting van het hoofd bij baby’s

 

PRAKTISCHE INFO

- De trainingen en theorielessen duren beide 1 uur.
- Wij adviseren om tijdens de theorielessen schrijfmateriaal mee te nemen voor eventuele aantekeningen.
- De trainingen en theorielessen worden beide op locatie Panningen gegeven:John F. Kennedylaan 206, 5981 WX Panningen, 077-307 7213.

ZWANGERFIT TIJD

Dinsdag: 19:30 - 20:30 uur

Tarieven zwangerfit    
Eerste 9 trainingen   € 95,-
5 theorielessen   € 50,-
Extra 5 trainingen   € 50,-
Extra 10 trainingen   € 90,-

Wij adviseren om vooraf te overleggen met de verloskundige of gynaecoloog of het verantwoord is om een actieve zwangerschapscursus te gaan volgen.

Therapeut: Claudia Dorssers - Nouwen